Shamballa MDH is een geschenk van God en van Meester Germain. Shamballa betekent onvoorwaardelijke Liefde. Shamballa is niet alleen een manier van genezen, het is een manier om je eigen spirituele groei en ontwikkeling te versnellen.

De oorsprong van Shamballa ligt in het verzonken rijk van Atlantis en is zo goed als verloren gegaan, duizenden jaren geleden. Nu is Meester Germain bezig deze verloren gewaande kennis opnieuw aan de mensheid aan te bieden zodat men deel kan uitmaken van het transformatieproces waar onze Moeder Aarde nu doorheen gaat.

De kunst van “het handen opleggen” is al zo oud als de weg naar Rome. Sinds mensenheugenis wordt dit al gedaan. De energie van menselijke aanraking bevat genezing, zorg en liefde.

Deze natuurlijke energie is de universele energie die gebruikt wordt door de Shamballa en Reiki beoefenaars. De Shamballa healers hebben een krachtigere toegang tot deze universele energie omdat zij tijdens de inwijdingen een veelvoud aan informatie en symbolen ontvangen waarmee zij in staat zijn de fysieke en emotionele blokkades die zich tot dan toe in de energiebanen van het lichaam bevinden op te lossen. Daarnaast wordt de eigen Levens- Liefdesenergie verhoogd en verbindt hem/haar met de bron van Shamballa, c.q. de Goddelijke energie, Vader/Moeder God.

Het proces van inwijding is geen healing sessie. De inwijding haalt onze natuurlijke capaciteiten tot genezen omhoog, bij onszelf en ook bij anderen. Tijdens de inwijding ontvangt de ingewijde een aantal symbolen die op hem/haar van toepassing zijn, dit is een magisch geschenk uit de bron der oneindige Liefde en energie, het geschenk van de Vader/Moeder God.

Na ontvangst van de Shamballa inwijding leg je je handen op jezelf of iemand anders en je zegt hardop of in gedachten “Shamballa aan”. Binnen enkele ogenblikken zal je de energiestroom op gang voelen komen.

Als je Shamballa gaat toepassen zal je hoogstwaarschijnlijk dingen gaan ervaren die je wellicht nog nooit eerder hebt gevoeld, waargenomen of hebt meegemaakt. Sommigen voelen meer dan anderen en sommigen voelen eigenlijk niets, maar evengoed wordt deze universele energie doorgegeven. Het kan ook zijn dat je warmte, een tinteling of misschien zelfs een koude stroom voelt. De energie is er altijd en zal er ook altijd zijn.

Shamballa is niet alleen bedoeld voor degenen die wensen een healer te zijn, het is voor een ieder toegankelijk en evengoed voor een ieder die zichzelf tot volledigheid wil ontwikkelen. De Shamballa inwijdingen maken het je mogelijk jezelf te helen op zowel fysiek als spiritueel vlak. Het is ook een zeer gebruikelijke methode om oude gewoontes en verslavingen los te laten en jezelf te helen op mentaal en emotioneel gebied. Mensen die in een slechte gezondheid verkeren of last hebben van mentaal/emotionele disbalans zullen dus zeker baat hebben bij een Shamballa inwijding.

Door je handen op bepaalde plaatsen van je lichaam { of dat van anderen } te leggen treedt de genezing/healing in werking als de energiestroom op gang komt.

Doordat de energie van de Aarde zich aan het versnellen is { en dat gaat met een hoog tempo en dagelijks } is er steeds minder tijd nodig om deze energie te laten stromen.

Shamballa MDH bestaat uit 4 inwijdingen/graden:

De 1ste graad bevat dat je jezelf en anderen kunt genezen op een directe manier door je handen op te leggen. Je legt gewoon je handen op de plek waar je voelt dat nodig is, en zelfs al heb je ze niet op de juiste plek, de energie zal stromen waar ze het hardste nodig is. Iedereen kan worden ingewijd en word daarmee capabel om zichzelf te genezen. Je hebt er geen speciale gaven of capaciteiten voor nodig om Shamballa MDH te praktiseren. Je hoeft er zelfs niet in te geloven, je hoeft er alleen voor open te staan.

De 2de graad Shamballa staat je toe om op afstand mentale genezingsenergie te sturen naar mensen, situaties en plaatsen. Er worden symbolen aangereikt die dit mogelijk maken. Je spreekt de symbolen uit, je denkt aan je doel en laat de Shamballa energie vloeien.

De 3de en 4de graad. De derde graad omvat meer symbolen dan de tweede graad en staat je toe om de inwijding in de 1ste graad te verzorgen. De vierde graad is de Mastergraad. Een Shamballa MDH master ontvangt een totaal van 352 symbolen wanneer hij/zij is ingewijd in deze graad. In deze graad ontvang je symbolen die genezing brengen op spiritueel niveau. In deze graad ben je ook gemachtigd om inwijdingen te verzorgen voor alle vier de graden in Shamballa MDH.

De kosten voor de cursus Shamballa MDH zijn 75 euro per graad. Dit is inclusief handleiding, certificaat en een persoonlijke boodschap. De cursus kan individueel worden gevolgd of in een groep van maximaal vier personen.