Reiki is een Japans woord dat de energie aanduidt, die alles wat leeft in stand houdt. Het is een leefwijze, die erop gericht is de energie in het lichaam in balans te brengen. Het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen wordt opnieuw ontwikkeld. Door je handen na de inwijding op jezelf of van iemand anders te leggen, zal de energie gaan stromen. Zo kun je het lichaam voorzien van energie die het lichaam zal ondersteunen. Hierdoor kan pijn verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Ook kan Reiki de levenskracht vergroten en daarmee een bijdrage leveren aan iemands welbevinden.

Reiki kan toegepast worden op kinderen, volwassenen, dieren en planten.

Reiki 1

Is voor iedereen die interesse heeft om via handoplegging zichzelf en anderen te laten genieten van datgene de Reiki energie bied. Bij de eerste graad cursus ligt de nadruk op het behandelen van het lichaam. Je krijgt 4 inwijdingen. Hierdoor worden de energie kanalen geopend en kan de energie vrijelijk via je handen stromen, naar die plaatsen in het lichaam die de energie nodig heeft.

Een vooropleiding is niet nodig.

Reiki 2

Is voor iedereen die verder wil gaan met Reiki. Door Reiki 2 wordt de persoonlijke en spirituele ontwikkeling gestimuleerd doordat je een dieper contact maakt met je onderbewustzijn. Je inzichten worden helderder, en daardoor wordt het makkelijker om keuzes te maken. Je krijgt 3 symbolen en de bijbehorende mantra’s aangereikt. Het eerste symbool is een kracht versterkend symbool. Het tweede symbool helpt je werken op mentaal en emotioneel vlak. Het derde symbool is het afstandssymbool, dat je helpt om de brug te maken, zodat je andere mensen, situaties, enz. op afstand kunt behandelen.

Reiki 3

Helpt je verder met je spirituele groei. Reiki 3 is de mastergraad. In deze graad ontvang je het mastersymbool en leer je hoe je inwijdingen moet geven. Je leert hoe je zelf een goede cursus kunt geven.

De kosten per graad zijn 125 euro. Dit is inclusief handleiding, certificaat en een persoonlijke boodschap.